Халфът на Челси Йоси Бенаюн се оплака, че е бил жертва на расистка атака, която дошла от фен на клуба. Инцидентът станал по време на равенството 2:2 срещу Ливърпул на “Анфилд”.

“По време на мача част от феновете на Челси прекрачиха границата. Обиждаха ме на етническа основа говориха ми лоши неща. Никога до сега не бях изпитвал нещо такова. Играл съм в цяла Англия и в Испания и по цял свят с националния отбор на Израел, но никога не съм бил обиждан така. Знам, че трябва да приема, че по стадионите има расисти, но не е приятно. Оплаках се на ръководството на Челси, те казаха, че ще разследват случая съвместно с полицията”, обясни Бенаюн.

За радост на халфа договорът му с Челси изтича през юни и ще може да сведе до минимум досега си с расистите от агитката на “сините”.

”В следващите седмици ще видя какви опции има пред мен и ще реша. Не се страхувам от нови предизвикателства и все още искам да се докажа във Висшата лига. Знам само, че няма да се върна в Израел. Искам да приключа с футбола в голямо европейско първенство”, коментира Бенаюн.