Германският футболен гранд Байерн е уволнил домакина си по екипировката заради расистки скандал, обяви „Билд“. Причината за раздялата с дългогодишния служител е обиден коментар, отправен към тъмнокожите футболисти на тима Серж Гнабри и Ерик Максим Чупо-Мотинг.

Името на човека не се разкрива, но според информацията той се е разминал с двамата футболисти на клубната база, докато е бил компанията на своите дъщери. Към тях те се обърнал с думите: „Тези не е нужно да ми ги водите вкъщи“.

Няколко човека са станали свидетели на случката и са казали за нея на ръководството. От своя страна управата е сметнала коментара за расистки и е уволнило служителя. Играчите са били информирани за случая и неговото развитие.

През лятото на 2020 г. Байерн уволни един от треньорите в школата, също след расистки скандал. Тогава в предаването „Спорт инсайд“ на телевизия WDR бяха показани чатове на въпросния специалист, в които има сериозни обиди на расова основа. Треньорът отрече обвиненията и обяви, че чатовете са фалшиви. Баварците проведоха вътрешно разследване и помоли родителите на децата от школата за помощ.