Нападателят на Шалке 04 Раул благодари на феновете на Атлетик (Билбао) след реванша между двата отбора, завършил 2:2. Баските се класираха на 1/2-финалите в Лига Европа с общ успех 6:4, докато испанската звезда и съотборниците му от германския клуб напуснаха надпреварата.

"Вкарах хубав гол, но щеше да е по-добре, ако бяхме продължили напред. Искам да благодаря на феновете на Атлетик за топлото посрещане. В Билбао се чувствах като у дома си и ми беше приятно да играя тук", заяви 34-годишният футболист след реванша.

"Изиграхме отличен мач, но резултатът от първата среща не беше такъв, какъвто планирахме", продължи легендарният испански нападател, който реализира общо 3 гола срещу баските.

"Пет испански отбора на полуфиналите в евротурнирите? Това говори за потенциала на испанския футбол. Да се надяваме, че на финалите ще играят само испански клубове. Това е трудна задача, но нищо не е невъзможно", каза още Раул.

Както е известно, на 1/2-финал в Шампионската лига са Барселона и Реал (Мадрид), а в Лига Европа - Валенсия, Атлетик (Билбао) и Атлетико (Мадрид).