По време на официалното си представяне през лятото на 2010 като ново попълнение на Шалке 04 испанската звезда Раул получи от миньори като подарък парче въглища. Сега 34-годишният бивш нападател на Реал (Мадрид) разбра отблизо, как се добива така нареченото черно злато.

Суперзвездата на “кралскосините” заедно с останалите си съотборници посетиха мина в близост до Гелзенкирхен и се спурнаха на 1078 под земята. В продължение на два часа те се потиха при температури над 30 градуса по Целзий, мръсен въздух и голям шум. По този начин играчите на Шалке 04 получиха допълнителна мотивация да се борят с Байерн за шампионската титла този сезон.

Раул остана особено впечатлен от посещението. Неговият колега в атаката Клаас Ян Хунтелаар обаче бе най-искрен в изказванията си. “Беше много топло. Да бъдеш горе и много по-добре, отколкото долу. Сега видяхме отблизо, как някои от нашите фенове си изкарват прехраната”, сподели холандският национал.

“Това е допълнителна мотивация за нас да се борим за шампионската титла, за да направим щастливи тези хора. Само на три точки сме от Байерн и имаше нашите шансове”, допълни Хунтелаар.

Старши треньорът на “миньорите” Хууб Стевенс обаче не смее и да си помисли за шампионската титла. На излизане от мината няколко миньори се опитаха да подарят на холандския специалист макет на “Сребърната салатиера”, но Стевенс се отдръпна настрани и с усмивка заяви: “Не, не, не – тази не я искам!”

Гледай видео ТУК!