Големият нападател на Испания Раул Гонзалес Бланко бе представен официално като нов футболист на катарския Ал Сад. По време на пресконференцията голаджията, който остана в историята като един от най-успешните футболисти на Реал (Мадрид) демонстрира истинска скромност.

“Не съм легенда. Тренирам здраво всеки ден. Аз съм част от отбора в който играя и правя всичко, което правят и моите колеги. Раздавам се до край в заниманията и мачовете, защото в основата на успехите са колективът и упорития труд”, коментира Раул.

Той призна, че е много щастлив от спечелената от Испания европейска титла, въпреки че не беше част от състава за първенството в Украйна и Полша.

“Разбира се, че исках да съм в отбора, да съм част от тези емоции и успехи, но това е живота. Сега имах повече време за семейството ми. Щастлив съм от постигнатото от моите сънародници. Показаха, че сме най-добрия отбор в света”, допълни още Раул.

Той призна, че и на 35 години все още се чувства напрегнат преди мач.

“Винаги има една тръпка. Но напрежението е нещо положително. Без него животът няма смисъл. Спортистите трябва всеки ден да са под напрежение, за да могат да изпълнят целите си", завърши Раул.