Нападателят на Шалке 04 Раул, който дойде от Реал (Мадрид) през лятото на 2010 година и се превърна в любимец и на феновете на тима от Гелзенкирхен, може да остане в Бундеслигата, но да играе за друг немски клуб. За “кралскосините” това би бил кошмарен сценарии.

Както е известно, Раул иска да подпише договор за още 2 години с Шалке 04, но “миньорите” са твърди и му предлагат контракт само за още един сезон. Така изненадващо в борбата за подписа на 34-годишния испанец се е включил още един отбор от Бундеслигата. Това разкри личният мениджър на играча Жинес Карвахал пред испанското радио “Cadena Cope”.

“Раул ще обяви решението си до няколко дни. Ако става въпрос за банковата му сметка, Раул ще остане в Шалке 04. Той има предложение обаче и от друг тим от Бундеслигата”, заяви Карвахал, който не разкри името на отбора. Той обаче категорично отрече, че става въпрос за Байерн или Волфсбург, където треньор е Феликс Магат, който доведе Раул в Германия. Испанецът живее със семейството си в Дюселдорф и според немските медии едва ли ще иска да напусне рурската областа, а това поражда слухове, че Байер (Леверкузен) може да е въпросният отбор.

Преди седмица испанският ежедневник “Марка” написа, че Раул със сигурност ще поеме към Катар, където ще получава годишна заплата от 9 милиона евро.