Звездата на носителя на купата и суперкупата на Германия Шалке 04 Раул отхвърли спекулациите, че ще напусне тима до края на лятото. Легендата на Реал (Мадрид) има намерение да изпълни докрай договора си с отбора от Гелзеникрхен.

„В момента съм концентриран върху работата си в настоящия ми отбор. Няма как да не се радвам, когато има интерес към мен. Това означава, че дори на тази футболна възраст качествата и положения труд от мен се оценяват. Но привързаността и уважението на феновете на Шалке към мен е нещо незабравимо и неописуемо. Тук се чувствам като вкъщи, хората ми вярват и не искам да ги подведа”, сподели Раул.

„Привържениците на отбора ме зареждат емоционално и ми дават сили да продължавам с професионалния футбол. Семейството ми е до мен в Германия и ми помага да приемам нормално всички спекулации около мой трансфер. Харесва ми идентичността на германското първенство. То се различава от останалите, няма нито един лесен двубой, няма ясно изразени фаворити. Все едно е дали ще си домакин или гост и заради това е толкова атрактивно и емоционално. Стадионите са пълни, хората ценят играта, а и новото е добро”, допълни испанският нападател. /БЛИЦ