Раул излиза тази вечер с екипа на Шалке 04 в първи осминафинален двубой срещу Валенсия на “Местая”. Ето какво споделя голмайсторът за връщането си в Испания след 8-месечна пауза и за двубоя:

-Раул, бе посрещнат на летището във Валенсия с аплодисменти. Това специално пътуване ли бе?
-О, да, това е специален мач. Връщам се в Испания след осем месеца. Доволен съм от хората, те показаха, че ме обичат, благодаря им. Освен това в Шампионската лига винаги е специално. Излизаме срещу голям отбор, какъвто е Валенсия и на голям стадион “Местая”. Очаквам с нетърпение да изляза на терена, надявам се да се получи добър резултат.

-Как очаквате да играете на “Местая”, стадион, който не бе от любимите на Реал (Мадрид)?
-Това не е проблем за мен. Аз идвам да играя и да се насладя на Шампионската лига. Ще направя всичко за моя отбор, нищо друго не ме притеснява.

-Възможно ли е Шалке да спечели на “Местая”?
-До момента вкарах няколко гола в турнира, това е моята работа, в която съм добър. По отношение на двубоя – ще се опитаме да оставим добра следа, резултатът ще се реши от най-малките детайли, единоборства и грешки. Този съперник и този стадион винаги са ми действали по добър начин, няма от какво да се притеснявам.

-Говорихте ли много с вашия треньор за Валенсия?
-Не, но гледахме видеозаписи, отборът ни знае всичко за съперника, техните силни и слаби страни.

-Предпочитате ли да се изправите срещу Реал (Мадрид)? Съгласни ли сте с мнението на Унай Емери, че Реал и Барселона са фаворити в Шампионската лига?
-Жребият е факт и трябва да го приемем. Не ми се искаше да срещнем испански отбор, но ето, че вече сме тук. Реал Мадрид и Барселона са най-силните отбори, но може да се получи и изненада. Не е правилно да отписваме Челси, Манчестър Юнайтед и Интер. В Шалке вървим стъпка по стъпка и сега мислим само за мача с Валенсия.

-Давид Вия, Силва и Марчена напуснаха Валенсия, но са на трето място в Испания. Как се получава?
-Те имат страхотен треньор, който прави сплотен колектив. Придържа се към един метод на работа и това му се отблагодарява. Те играят великолепно на контраатаки. Мисля, че довечера ще излязат с двама нападатели, за да търсят чиста победа, която да им даде спокойствие.

-Раул и Шампионската лига винаги вървят ръка за ръка. Ако следващата година станете шампиони, може ли да се откажете?
-В момента имам договор за още една година и половина. Така че Раул и Шалке продължават да вървят ръка за ръка.

-Каква е разликата между Примера дивисион и Бундеслигата. Питам ви, защото в Испания всичко се върти около два отбора – Барселона и Реал (Мадрид).
-Това са различни първенства. В Бундеслигата и последният може да бие лидера, залагат повече на физиката. Харесва ми и се наслаждавам на двубоите. Феновете създават невероятна атмосфера и е страхотно преживяване. Знам, че футболът в Германия е различен, залагат на други методи, друг начин на игра, но въпреки всичко, е футбол нали? Надявам се тялото ми да продължи да ме слуша поне в следващите две години.

-Смятате ли, че Реал (Мадрид) все още може да стане шампион?
-Това е друга история.
По материал на вестник "АС"