Голмайсторът на Шалке 04 и легенда на Реал (Мадрид) Раул засипа с похвали германския национал Месут Йозил, който в момента игра за “кралския клуб”.

“Йозил е страхотен футболист, който играе на едно изключително високо ниво”, сподели нападателят на “миньорите” Раул в интервю за немското списание “Кикер”. Нападателят е жива легенда на “кралския клуб”, когото напусна миналото лято със свободен трансфер след 228 гола в 550 мача. Месут Йозил пък тръгна към големия футбол от Шалке 04, след което премина през Вердер (Бремен), преди да се озове в Реал (Мадрид).

Раул не спести похвалите си и за друг немски национал и негов съотборник в Шалке 04 Мануел Нойер, който с чудесните изяви изигра изключително важна роля при победата на “кралскосините” с 1:0 като гости на Байерн (Мюнхен) и класирането за финал в турнира за Купата на Германия.

“Той е капитанът и един от най-добрите вратари в света. Той е прекарал почти целия си живот в този клуб. Надявам се, че клубът и той ще изнамерят най-доброто решение за двете страни”, заяви Раул за Нойер, който непрекъснато е свързван с трансфер след края на сезона, а огромен интерес към него има от страна на Байерн (Мюнхен) и Манчестър Юнайтед.

На 21 май в Берлин Раул иска да затвори една дупка във витрината му за трофей, тъй като с Реал (Мадрид) никога не е печелил Купата на краля в Испания, но сега с Шалке 04 може да спечели Купата на Германия.

“Да коронясам първия си сезон с трофей ще бъде едно невероятно представяне. Липсва само най-важната крачка. Финалите трябва да се печелят и точно за това са те. Дуисбург е един много корав и опасен съперник”, завършва Раул. /БЛИЦ