Франкфурт и Гройтер Фюрт завършиха 1:1 в мач от 32-ия кръг на германската Втора Бундеслига. В срещата взеха участие и двамата българи. Нападателят на Франкфурт Илиян Мицански беше титуляр и остана на терена до 80-ата минута, когато бе сменен. Защитникът Асен Караславов се появи в игра в 77-ата минута за Гройтер Фюрт. Бьорн Шлике изведе Франкфурт напред в резултата в 17-ата минута, но в 75-ата Бернд Нериг изравни от дузпа.

Димитър Рангелов записа цял мач за Енерги (Котбус), който направи 1:1 у дома с Бохум. Юлес Раймеринк откри резултата в полза на Енерги в 33-ата минута, но Кевин Фогт изравни в 58-ата.

Българският нападател Валери Домовчийски влезе като резерва в 61-ата минута при нулевото равенство на Дуисбург като гост на Брауншвайг.

В класирането два кръга преди края начело е Гройтер Фюрт с 68 точки (отборът на Караславов вече си осигури участие в Първа Бундеслига през следващия сезон), пред Айнтрахт (Франкфурт) с 65 (и мач по-малко) и Падерборн с 58 (и мач по-малко). Дуисбург е 10-и с 35 точки, Франкфурт е 12-и с 34, а Енерги заема 14-а позиция с 32.