Атлетик Билбао и Хетафе не се победиха, като завършиха 1:1 в първия двубой от новия в испанската Ла Лига. 

Първата по-интересна ситуация в двубоя бе в 6-ата минута, когато Карлес Перес си освободи пространство за изстрел, но прати топката на сантиметри встрани от вратата. 

Домакините поведоха в 27-ата минута, когато Ойан Сансет със силен изстрел матира Давид Сориа, след като топката се отби и в страничния стълб. 

В осмата минута на добавеното време на първата част Иняки Уилямс стреля от границата на наказателното поле, но топката премина встрани от левия страничен стълб. 

В началото на втората част Питър Федерико пропиля страхотна възможност за Хетафе и прати топката в страничния стълб. Карлес Аленя затрудни Алекс Падия в 52-ата минута, но стражът на баските се отличи с перфектно спасяване. 

Гостите от Хетафе успяха да изравнят в 65-ата минута. След центриране от корнер Крисантъс Уче с глава насочи топката в долния ляв ъгъл за 1:1. 

В 77-ата минута влезлият като резерва Нико Уилямс след самостоятелен рейд стреля мощно от границата на наказателното поле, но в последния момент Сориа успя да блесне със спасяване.