Шалке 04 и Борусия (Дортмунд) завършиха при резултат 1:1 в Рурското дерби, което беше част от 26 кръг на Бундеслигата. Равенството извади „жълто-черните“ от тройката на класирането.

Първото полувреме завърши без отбелязан гол, въпреки че положения на липсваха. Гуидо Бургщалер с глава стреля над вратата на Борусия, а Даниел Калиджури от фаул прати топката встрани от рамката. Вратарят на Шалке Ралф Ферман пък се намеси добре след удари на Усман Дембеле и Пиер-Емерик Обамеянг.

Още в седмата минута на втората част тимът от Дортмунд откри резултата. Обамеянг беше точен на празна врата, след като получи пас от Шинджи Кагава, който проби в наказателното поле на домакините и финтира вратаря Ферман.

Веднага след това Бенедикт Хьоведес можеше да изравни, но ударът му с глава беше избит от вратаря. В 74-ата минута Дембеле нямаше шанс и прати топката в гредата. Три минути по-късно „кралскосините“ стигнаха до изравняване. Тило Керер се разписа с удар от пеналта след пас на Леон Горецка. До края на мача нямаше повече голови положения.

Равенството означава, че Борусия (Дортмунд) има актив от 47 точки и сдаде третото място в класирането, което вече се заема от Хофенхайм след вчерашната победа с 3:1 над Херта. Шалке 04 е девети с 34 точки.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА