Най-известният уелски футболист Райън Гигс обяви, че е потресен от новината за смъртта на Гари Спийд. Новината шокира и други бивши национали на “драконите”.
 
“Потресен съм. Гари Спийд беше един от най-прекрасните хора във футбола. Горд съм, че бяхме съотборници и приятели. Не ми стигат думите, за да опиша чувствата, от които съм обзет”, заяви Гигс.
 
“Шокиран съм! Имах привилегията да играя заедно с него и да се наричам негов приятел. Ще окажа всякаква подкрепа на семейството му”, заяви бившият национал и селекционер на Уелс Марк Хюз.
 
“Още не мога да повярвам. Говорих с него преди седмица. Деляхме една стая докато бяхме заедно в националния отбор. Не мога да проумея случилото се. Той винаги беше много спокоен. Никога не изпадаше в крайности. Гари беше много приятен човек”, заяви ексуелският национал Дийн Соундърс.
 
“Светът загуби невероятен човек. Вчера сутринта говорих с него. Не мога да повярвам. Защо? Защо? Беше мой приятел, а сега го няма. Много ще ми липсва. За мен ще си остане като прекрасен футболист и човек”, написа бившият играч на “драконите” Роби Савидж на профила си в “Туитър”.