Елитният испански Райо Валекано направи изключителен жест към 85-годишна жена, прокудена от дома, в който живееше през последните 50 години.
 
Въпреки че разполага с годишен бюджет от 7 милиона евро, което е по-малко от половината на годишната заплата на Кристиано Роналдо (17 млн.) в Реал (Мадрид), клубът от мадридския район Вайекас реши да плаща наема на възрастната жена.
 
Кармен Мартинес Аюсо, която живее във Вайекас, беше прокудена от дома си, близо до стадиона на Райо Валекано, след като синът й използвал жилището като залог на дълг, който не можел да изплати.
 
85-годишната жена срещна голяма подкрепа от обществеността и имаше масови протести по улиците на Вайекас. Феновете на Райо Валекано, известни със социалистическите си убеждения, опънаха банер по време на мача със Селта в неделя (1:0), в който се обявиха против принудителното изселване на Кармен Мартинес Аюсо.
 
„Тази история ни развълнува. Най-лошото нещо, което може да се случи на едно семейство, е да бъде прокудено от дома, в който е живяло през последните 50 години. Не можем да останем безучастни. Нашият клуб ще помогне на тази жена. Ще намерим за нея място, в което да живее достойно“, обяви треньорът на Райо Валекано Пако Хемес пред клубния сайт.