Американският Филаделфия Юниън изгони бившия вратар на ЦСКА и Славия Райс Мболи заради отчайващата му форма от началото на сезона в САЩ. Алжирският национал се е прибрал във Франция, където има вила. Райс е отворен за оферти и към момента бъдещето му не е ясно.

Треньорът Джим Къртин се решил на стъпката да изгони вратаря, след като той заемаше последното място по показатели от началото на първенството. Според наставника на Юниън проблемът на Мболи е главно психологически и заради това трябвало да си почине. Така алжирецът за втори път върви към провал в друго първенство освен българското. Той бе купен от руския Криля Советов (Самара), като за него бяха платени 1 млн. долара, след което едва се спаси от договора си. Филаделфия пък даде 700 000 долара на ЦСКА след световното първенство в Бразилия, където Райс направи невероятни спасявания и дори бе номиниран за най-добър вратар на шампионата. Преди да се върне обратно в ЦСКА, Райс бе стигнал до втора френска дивизия, но отборът му изпадна при аматьорите.

Мболи вече звъннал на приятели у нас, за да си търси отбор. Било му казано, че това може да стане единствено ако е свободен агент. Той има действащ договор за още един сезон с Филаделфия Юниън.