Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Говорителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова неочаквано стана обект на остра атака от страна на футболни фенове в страната. Причина за това стана реакцията на 48-годишната блондинка е решението на властите в Естония да не дадат визи на руските футболисти на арменския Урарту, който в четвъртък гостува на Калев (Талин) в мач от първия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

„Това е нацизъм“, заяви Захарова пред в. „Спорт Експрес“ относно забраната за влизане в Естония, наложена на Александър Мелихов, Александър Пуцко, Олег Поляков, Антон Килин, Леон Сабуа и Иван Игнатиев.

В резултат на това тя предизвика множество негативни реакции към себе си, публикувани в полето за коментари под публикуваната статия на сайта на руското издание.

„Защо тогава в Москва и до момента има нацистко посолство, а руското работи там? Защо търговията с нацистите не е прекратена, а съпругът на тамошната нацистка премиерка (б.ред. - Кая Калас) продължава да прави бизнес и печели милиони в Русия“, пише един от потребителите, обозначил се като фен на Спартак (Москва), а мнението му е подкрепено от повече от 140 други читатели.

Мнозина съветват Мария Захарова да се ограмоти за значението на думата нацизъм и да обърне внимание на признаците за подобно поведение в самата Русия.

„Тази бутафория Захарова някога повлияла ли е на нещо? Едно празно място, защо да я помним“, пише друг.

Трябва да се отбележи, че дори и без руските си футболисти арменският Урарту спечели с 2:1 гостуването си на Калев (Талин) след два гола на Едгар Мовсесян.