УЕФА официално обяви разбивките за жребия за плейофите на Шампионската лига. Общо 20 отбора ще спорят за 10 свободни места в груповата фаза на най-престижния европейски. Тегленето на жребия е утре от 13:00 часа българско време в Нион и ще бъде предаван на живо по “Евроспорт”.

Участниците в плейофите са разделени в два потока: шампионски с тимове, които са първенци на своите страни, и нешампиоснки с отбори, заели по-предни позиции в първенства с по-висок коефициент в ранглистата на УЕФА.

Полският шампион Висла Краков, който отстрани българския първенец Литекс в третия предварителен кръг, е непоставен в шампионския поток. Това означава, че Цветан Генков и компания ще имат за вероятни съперник някои из между тимовете на ФК Копенхаген, БАТЕ (Борисов), Макаби (Хайфа), Динамо (Загреб) и АПОЕЛ (Кипър).

Холандският вицешампион Твенте с вратаря на българския национален отбор Николай Михалов в редиците си също е непоставен, но в нешампионския поток и ще има за противник в плейофите някои от следните отбори: Байерн, Арсенал, Лион, Бенфика, Виляреал.

Рабивките на УЕФА за жребия в Нион утре:

Шампионски поток
Поставени: ФК Копенхаген (Дания), БАТЕ Борисов (Беларус), Макаби Хайфа (Израел), Динамо Загреб (Хърватия), АПОЕЛ Никозия (Кипър)
Непоставени: Висла Краков (Полша), Щурм Грац (Австрия), Генк (Белгия), Виктория Пилзен (Чехия), Малмьо (Швеция)

Нешампионски поток
Поставени: Байерн Мюнхен (Германия), Арсенал (Англия), Лион (Франция), Бенфика (Португалия), Виляреал (Испания)
Непоставени: Удинезе (Италия), Рубин Казан (Русия), Цюрих (Швейцария), Одензе (Дания), Твенте (Холандия)