Американският мултимилионер Дан Фрийдкин е постигнал споразумение с Фарад Мошири за придобиването на основния пакет акции на елитния английски футболен клуб Евертън, предаде местното издание „Liverpool Echo“.

Сега се изчаква институциите на Острова да дадат зелена светлина за финализирането на сделката. През зимата на 2023 година властите не одобриха опита за закупуването на Евертън от американска корпорация за рискови инвестиции.

Фрийдкин и неговата компания притежават 95% от дяловете в италианския футболен гранд Рома. "Карамелите" са в затруднено. финансово положение, а през миналата кампания има бяха отнети 8 точки заради нарушаване на правилата за финансов феърплей.

Фарад Мошири стана собственик на мърсисайди през февруари 2016 година, но неговото управление провокира противоречиви мнения на "Гудисън Парк".

Мнозина го обвиняват за скъпите трансфери на футболисти, които не се представиха особено добре. Такива са примерите на Жан-Филип Гбамен, който беше купен от германския Майнц 05 за 25 милиона евро, а изигра само 8 мача за Евертън, както и на италианския нападател Мойс Кийн, който срещу 27 милиона евро отбеляза едва 4 гола в 39 срещи.