Италианските медии скъсаха от критики Лацио след големия резил в Дания. „Римските орли“ ядоха голям бой при гостуването си на Мидтиланд в мач от групите на Лига Европа. Убийственото 5:1 да домакините даде повод на изданията от Апенините да атакуват тима на Маурицио Сари.

В другия двубой от групата Фейенорд разби Щурм с 6:0. След това развитие и четирите отбора са с актив от 3 точки след първите два кръга.

Срещата се разви неприятно за "орлите" в рамките на четири минути. В 26-ата минута пробив на Паулиньо завърши с подаване към Исаксен, който върна към Хисай. Неговият удар срещна гредата, последва нов удар, преди Паулиньо да прати топката в мрежата. След проверка с ВАР попадението бе признато, а малко по-късно дойде и второто. Груба грешка на Марио Гила позволи на Каба да удвои аванса на домакините.

Интригата в двубоя приключи в 52-ата минута, когато Евандер направи резултата 3:0 от дузпа. Сергей Милинкович-Савич върна едно попадение пет минути по-късно.

Мидтиланд обаче получи втора дузпа, която бе спасена от Проведел, но при добавката Исаксен се разписа. В 72-ата минута и Святченко се разписа, след като бе оставен непокрит на далечната греда – 5:1.