Свободната продажба на билети за Европейското първенство по футбол в Полша и Украйна през 2012 година приключи в 00:00 часа тази нощ с рекордните 12 149 425 заявки. Това е най-големият интерес към Европейско първенство по футбол, а цифрата е с близо 17% по-висока от тази от последната надпревара на Стария континент през 2008 година в Австрия и Швейцария.

Заявките за билети са повече от отпуснатите от УЕФА, което ще накара организаторите да проведат лотарии за това, кой ще получи правото да гледа на живо най-добрите футболни отбори в Европа. Тези лотарии ще се проведат през периода 19-22 април тази година и всички, които бъдат изтеглени, ще бъдат уведомени по електронен път.

Желаещите за билети са от 206 различни държави, като интересът е най-сериозен от представителите на двете страни-домакини. 88% от заявилите желание за ценните хартийки са именно от Полша и Украйна. Голям интерс има и от Германия (2.82%), Русия (1.16%) и Швейцария (1%), която е в една група с българския национален отбор по футбол в квалификациите за надпреварата.