Играчите на Байерн признаха, че са силно разочаровани от собственото си представяне в Бундеслигата. Баварският колос се срина на третото място, изоставайки на четири точки от лидера Борусия (Дортмунд).
Разкаянието направиха халфът Тони Кроос и нападателят Марио Гомес по време на пресконференцията в Базел, където тази вечер Байерн гостува за първи осминафинал в Шампионската лига на едноименния швейцарски тим.
 
"Ядосани сме на себе си! Когато си на върха на полусезона и изведнъж паднеш на надолу на четири точки от лидера, ставаш разочарован", заявиха в един глас Кроос и Гомес.
 
“От началото на годината сме спечелили само два от петте ни мача в Бундеслигата. Длъжни сме да поправим грешките, които допускаме. Сега мислим за предстоящия мач с Базел. Няма да ни е никак леко. Не бива да подценяваме швейцарците, които се класираха за осминафиналите, измествайки Манчестър Юнайтед в груповата фаза”, каза още Марио Гомес.
 
БЛИЦ припомня, че през декември в Байерн повярваха, че ще са шампиони и даже пуснаха коледни картички с титлата на Германия – прочутата сребърна салатиера.