Мачът от баражите за място на Мондиал 2022 в Катар между Шотландия и Украйна ще се играе през месец юни, а не през март, разкри директорът на Шахтьор (Донецк) и хърватска легенда Дарио Сърна в ефира на предаването "Денисов Time". Той е говорил с президента на УЕФА Александър Чеферин, който му признал за промяната, която скоро ще бъде утвърдена.

"Чеферин ми каза, че мачът на Украйна с Шотландия от плейофите за място на Мондиал 2022 ще бъде пренасрочен от март за юни. Президентът на УЕФА се надява на мир и търси път за решаването на проблемите, които би трябвало да устройват всички", сподели хърватинът.

По предварителния график мачът трябваше да се играе на 24 март в Глазгоу, а победителят от тази среща ще гостува във финален плейоф на Уелс или Австрия, които играят в другия полуфинал на Лига А в Лигата на Нациите.

Шотландия и Украйна стигнаха до баражите като втори отбори в своите групи в квалификациите. Шотландците завършиха след Дания в група F, а украинците останаха зад Франция в група D, но изпревариха Финландия, Босна и Херцеговина и Казахстан.