Един от най-популярните треньори в света и мениджър на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола не веднъж е изненадвал всички със своите планове и се готвил отново да го направи. Това разкрива бившият италиански национал Лука Тони, според който испанският специалист искал да води тим и в Серия „А“.

„Той обича предизвикателствата. По време на престоя му в Байерн, когато знаеше, че в следващия сезон ще поеме Манчестър Сити, той ми разказа, че иска един ден да се завърне в Серия „А“ като треньор“, сподели Лука Тони пред „Тутуспорт“.

Бившият нападател на баварците дори посочи кои са подходящите тимове за испанеца. „В Рома. Той игра за тях и свързан с този клуб. Или Ювентус, който е номер 1 в Италия“, допълва някогашният голмайстор.

Гуардиола познава вече италианското първенство отблизо. Той игра в края на активната си състезателна кариера за Рома, а през сезон 2001/02 Гуардиола и Лука Тони бяха съотборници в Бреша.

В момента Гуардиола е концентриран върху спечелването на следваща шампионска титла във Висшата лига, а договорът му с „гражданите“ е до лятото на 2021 година. Въпреки това спекулации за евентуално негово напускане преди това не липсват.

„Смяна на отбора това лято? Не вярвам в това, но всичко може да се случи до последната минута. Топ треньорите са зависими от пазара и изглежда така, че към момента всички са обвързани с настоящите си тимове. Ако обаче се стигне до изненадващо уволнение, може да се стигне до домино ефект. Ако Алегри реши да си тръгне от Ювентус, очаквам да бъде привлечени друго голямо име. А ако Гуардиола реши да напусне Манчестър Сити, неговият избор няма да ме изненада“, казва още Лука Тони.