Документалният филм "Вземи топката, подай топката", посветен на едни от най-добрите времена  на испанския гранд Барселона даде отговор на въпроса как е създадена т.нар. "фалшива деветка", с която каталунците победиха големия си съперник Реал (Мадрид) с 6:2.

Тогава Лионел Меси влиза в ролята на централен нападател, но не играе като такъв през цялото време и създава числен превес в центъра на терена. Той, Шави Ернандес и Тиери Анри разкриват как треньорът им Хосеп Гуардиола и помощникът му Тито Виланова са родили идеята.

"Гуардиола ни се обади и ни повика в базата, за да обсъди нещо с нас. Когато пристигнахме, ни каза, че с Тито са забелязали повтарящо се движение на отбраната на Реал спрямо нападателите на съперника, което може да бъде използвано. Каза, че ще постави Анри и Ето'о по крилата и ще отвори пространство за Меси, като защитник на Реал винаги ще е с него. Така винаги имахме човек повече при разиграването на топката, а в същото време и още един нападател. Пеп взе няколко чаши и го разположи върху масата, за да визуализира идеята си", спомня си бившият капитан Шави Ернандес.