Голямата звезда на Ювентус Кристиано Роналдо от няколко дни е в родината си Португалия, за да обсъди с адвокатите си стратегията по защитата след обвиненията в изнасилване. Той щял да изтъкне натиск от страна на бившия му клуб Реал (Мадрид) като причина за подписването на споразумение с Катрин Майорга, която твърди, че е била изнасилена през 2009 година, съобщава португалският вестник Correio da Manha.

"Един от основните аргументи на звездата ще бъде, че е бил притиснат от бившия си клуб. Футболистът тъкмо е бил подписал договора с Реал, а испанците са се притеснявали за имиджа си. Техните притеснения са нараснали, когато излязоха снимките на Кристиано с Парис Хилтън от ваканцията му в САЩ. И въпреки че никога не са се съмнявали в качествата му като футболист, на "Бернабеу" са били загрижени за последствията от поведението му извън терена", твърди източник на португалското издание.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

В края на миналата седмица италианският вестник La Repubblica съобщи, че Роналдо е убеден, че срещу него има заговор от страна на Реал и президентът на клуба Флорентино Перес. Изданието изтъкна моментът, в който Катрин Майорга реши да отправи обвинения за случилото се през 2009 година – след трансфера на португалеца от Реал в Ювентус това лято.

Полицията в Лас Вегас все още не е решила кога да разпита Роналдо, но е малко вероятно той да пътува до САЩ и разговорът ще е с конферентна видеовръзка.

Ювентус приема Дженоа на 20 октомври след паузата за националните отбори и така Роналдо ще има малко повече време да се занимае с проблема около обвиненията в изнасилване.