Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Треньорът на ПСЖ Томас Тухел изиграл ключова роля за оставането на Неймар в тима, след като в началото на лятото 26-годишният бразилец обмисляше трансфер и дори флиртуваше с Реал (Мадрид), съобщава Le Parisien.

Както е известно, парижани привлякоха Неймар преди година от Барселона за рекордните в историята на футбола 222 милиона евро. Бразилецът обаче е тежък характер и след само един сезон във френската Лига 1 се замисли за завръщане в Примера дивисион, след като ПСЖ се провали и в Шампионската лига, отпадайки от Реал на осминафиналите.

Според френското издание Тухел убедил голямата звезда да остане на „Парк де Пренс“ със специално обещание. Германският специалист се задължил пред бразилеца да смени тактиката на тима от 4-3-3, с която ПСЖ играе от пет години, на 3-5-2. Това е една система, употребявана от много италиански отбори и много харесвана от Неймар. Тухел казал на бразилеца, че така ще има по-голямо влияние върху играта. Така Неймар би трябвало да се изявява вече като истински №10 в средата на терена, а не по лявото крило.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Футболистът е въодушевен от новата задача, след като от пет години играе като крило в Барселона и ПСЖ, което не му се харесвало особено.

Още преди встъпването си в длъжност треньорът се срещна с бразилеца, а на първата си пресконференция похвали Неймар. „Той е изключителен играч. Той е един творец, а творците са особено креативни. На творците не трябва да им се възлага твърде голяма отговорност, но въпреки това те са готови да я приемат. Естествено за мен това е съвсем особено предизвикателство“, каза Тухел тогава.

ПСЖ е лидер след две победи на старта във френската Лига 1, а в третия кръг приема Анже в събота от 18:00 часа българско време.