Българският национал Мартин Петров и Болтън са една от изненадите на Висшата лига през сезона. Тимът от “Рийбок Стейдиъм” е в борбата за участие в евротурнирите, като води истинска битка с Тотнъм за петото място.
 
Добрите резултати на Болтън се дължат на стабилното представяне на тима като домакин – само една загуба в 9 мача (4 победи и 4 равенства). Фулъм, Бирмингам, Манчестър Юнайтед и Блекпул си тръгнаха с точка от “Рийбок Стейдиъм”. Сток Сити, Тотнъм, Нюкасъл и Блекбърн нямаха този късмет. Само закъсалият Ливърпул успя да спечели на стадиона на Уондърърс.
 
Изненадващо обаче “Скай Спортс” разкри тайната на домакинските успехи на Болтън. Във видео на британската телевизия се вижда как още в началото на сезона мениджърът Оуен Койл заравя нещо в едната врата на стадиона, а след това преминава целия терен и точно на срещуположния край прави същото в другата врата.
 
Дали Койл не разполага с някакви магически талисмани, които помагат на тима му в домакинските срещи засега обаче остава пълна загадка. Едно е сигурно, този амулет не са прословутите му къси гащета, с които в началото на първенството стоеше край тъч линията. Добрите изяви на Болтън продължават и след като дойде студеното време, а късите гащета бяха заменени от долнище на анцуг в някои мачове./БЛИЦ