Футболен треньор загази, след като беше обвинен, че е манипулирал мачове. Ръководството на бившия му клуб разкри, че наставникът е организирал уговарянето на срещи. Случаят тепърва предстои да се разплита.

Става въпрос за треньора Фьодор Шербаченко, водил руския елитен тим Мордовия (Саранск).

Босът на клуба Сергей Сюшов разкри, че е наясно с няколко случая на уговорени мачове, в които Шербаченко е бил замесен. Всички те са били през 2010 година, когато тимът от Саранск играеше в Първа дивизия, преименувана сега на Национална футболна лига на Русия.

"Все още не знам защо загубихме с 0:3 от Волга? Можете да видите видеото и да разберете, че съм прав. Не е толкова трудно да разбереш какво се случва. Волга се бореха за място във Висшата лига и ситуацията в класирането ги караше да печелят точки. Помня как вратарят ни се дръпна от топката и тя влезе във вратата. Имаше и странна грешка на един от халфовете ни, след която играч излезе сам срещу вратаря ни и се възползва от подаръка", коментира Сергей Сюшов, добавяйки, че същата година треньорът Шербаченко си разменил домакински победи с Химки след няколко поредни натрупани загуби. През есента на 2010-а наставникът е уволнен от Мордовия заради слабо представяне.