Мунир Насрауи – бащата на Ламин Ямал, е станал жертва на капан, устроен му от членовете на едно семейство. Те са го подлъгали, че ще се срещнат за примирие, но са отишли въоръжени, съобщава испанското издание „La Vanguardia“, което е получило достъп до доклада на каталунската полиция.

Както е известно, Мунир Насрауи беше приет в болница в прободни рани от нож след сбиване с група мъже на обществен паркинг. Две от нараняванията на бащата на футболната звезда са в корема, а има едно в гърдите. Насрауи е бил настанен за 24 часа в интензивно отделение, но след това е преместен в друго отделение на болницата.

Полицията вече съобщи, че са били арестувани четирима за нападението. Според доклада става дума за членове на едно семейство от квартал „Рокафонда“ на град Матаро, където е израснал самият Ламин Ямал. Нападателите устроили капан на бащата на футболиста след предишен скандал между тях. Те повикали Мунир Насрауи за „сключване на примирие“, но всъщност отишли въоръжени и без да кажат и дума започнали да го удрят и ритат, а след това го намушкали .

Според показанията на свидетели, скандалът между Мунир Насрауи и неговите нападатели е заради дете, което залива бащата на Ламин Ямал с вода, докато си играе на тераса. Последва разправия, в която се намесват бащата, доведеният брат и дядото на детето. Те излезли на улицата, за да се разправят с Насрауи. Впоследствие нещата ескалират и се стига до хоспитализирането на Насрауи с прободни рани.