Бившият треньор на Милан и Ювентус Алберто Дзакерони изказа мнение, че шведският голмайстор на „росонерите“ Златан Ибрахомович има по-голямо влияние в Серия "А" от звездата на шампионите Кристиано Роналдо.

Роналдо пристигна в Ювентус през лятото на 2018 година и има 68 гола в 91 мача за „бианконерите“ във всички турнири, но въпреки това Дзакерони смята, че Златан има по-сериозно влияние в Калчото.

"Бил съм треньор на много велики шампиони в кариерата си: от Бирхов до Уеа и Адриано, но единствено съжалявам, че не получих възможността да работя с Ибрахимович. Той е вечен и все още не мога да разбера защо не е печелил "Златната топка". В Италия той има по-голямо влияние от Роналдо. И не е случайност, че редица млади футболисти започнаха да се развиват след неговото пристигане. Той не просто вкарва голове. Той вдъхва увереност на всички свои съотборници и носи отбора на плещите си в тежки моменти", сподели Дзакерони пред Il Giornale.

Ибрахимович се завърна в Милан през януари и вкара 11 гола в 20 мача за "росонерите" през втората част от миналия сезон. В края на миналата седмица 39-годишният нападател, който пребори коронавируса, реализира и двата гола за победата на Милан с 2:1 в градското дерби срещу Интер. Шведският нападател има пет гола в три мача във всички състезания от началото на новия сезон, а Милан е единственият отбор в Серия "А" с пълен актив от 12 точки след първите четири кръга.

КЛАСИРАНЕТО В СЕРИЯ "А"