Швейцарската прокуратура ще свали едно от обвиненията в корупция срещу бившия президент на ФИФА Сеп Блатер, съобщава френският вестник "Льо Монд". 84-годишният швейцарец няма да отговаря пред съда по обвинението, че е продал на нереално ниска цена телевизионните права за излъчване на две световни първенства на Карибския футболен съюз, твърди изданието.

Това бе едно от двете обвинения, повдигнати срещу Блатер през 2015 година, когато той бе свален от президентския пост в световната футболна централа след шумен корупционен скандал.

Самият Блатер заяви пред АФП, че все още не е получил документацията за отпадането на обвинението, но на практика потвърди, че то е факт.

“Не съм получавал документи от швейцарската прокуратура. Ще говоря с адвоката ми да ми препрати документацията. Става въпрос за договора за телевизионните права”, каза Блатер.

Въпросният договор отдава правата за излъчване на световните първенства през 2010 и 2014 на Карибския футболен съюз срещу едва 600 хиляди долара – сума, която е определяна за много по-ниска от реалната пазарна цена.

Блатер все още оставя обвиняем за направеното нерегламентирано плащане през февруари 2011 година към тогавашния президент на УЕФА Мишел Платини на стойност 2 милиона швейцарски франка.