Пресата в Испания разкъсва от критика Барселона след снощната срамна за каталунците загуба с 0:4 от Атлетик (Билбао) в първия мач за Суперкупата на страната. Тежкото поражение дойде само дни след зрелището със Севиля. Припомняме, че Лео Меси и компания надвиха с 5:4 андалусийци за Суперкупата на Европа, като в Испания отчитат слабата игра в защита на Барса - 8 получени гола в 2 мача.

“Голям Атлетик хвърли здрав бой на Барса! Гол на Сан Хосе и хеттрик на Адуриц оформиха ослепителна голеада. “Синьо-червените” инкасираха 8 гола в рамките на само два мача. Реваншът е в понеделник”, пише мадридското издание “Марка” на първата си страница.

“Супер разочарование. Барса загуби в голеада на “Сан Мамес” и се отдалечи от мечтаните шест титли. Грешките в защита изядоха главата на отбора: 8 гола в 2 официални мача. Луис Енрике не се предава и вярва в обрата”, гласи основната страница на един от най-популярните каталунски вестници - “Спорт”.

“Абсолютно неузнаваема Барса бе разбита от “лъвовете”. Умората и ротациите на треньора ли са причината? Загубата на “Сан Мамес” направи задачата за пета титла за годината доста трудна", пък пише другото каталунско издание - “Мундо Депортиво”.

34-годишният Ариц Адуриц беше най-обичаният човек в Билбао в петък вечер. Ветеранът изигра един от най-силните мачове в кариерата си и тотално развинти неадекватната защита на Барселона.

"Няма как да си мислим, че четири гола са достатъчни. Футболистите на Барселона са най-добрите и са способни на абсолютно всичко. Въпреки това, всички сме много доволни. Да вкараш четири на Барселона е нещо почти невъзможно”, сподели Адуриц след мача.

Реваншът на "Камп Ноу" е в понеделник от 23:00 часа.