Българският футболист Ивайло Марков не спира с отличните си изяви в израелското първенство с екипа на Апоел Хадера.

Отборът на 24-годишния нашенец е на четвърта позиция в местния елит. Иво не само е част от тима, но е твърд титуляр в състава на Менахем Корецки.

Високият 190 сантиметра Марков е почти безгрешен.  Играе изключително стабилно в защита. Било то като централен бранител, било като ляв бек. Силата му е и на двете позиции. Освен това се включва често в атака и създава главоболия за противниковите футболисти.

Заедно с Макаби Тел Авив тимът на българина е в най-добра форма що се касае до последните пет шампионатни мача. Двата отбора имат еднаква статистика - по четири победи и едно реми. Има обаче една съществена разлика. Макаби е бъкан с пари, а Апоел Хадера е скромен клуб, далеч от възможностите на местните финансови колоси.

"Апоел Хадера е звездата на сезона в израелската Висша лига! Отборът на Мени Корецки продължава да блести и в серия от 8 поредни мача без загуба, като в 5 от тях тимът е постигнал победи. Отборът се намира на четвъртото място в класирането, което е сензационно за тим от този калибър. Съставът се отличава със себераздаване и с качествата на тези играчи, а и с тяхната статистика напоследък, няма спор, че добрите дни ще продължат", пише football.liga.il.

Стабилната игра на Марков е забелязана от други отбори и нищо чудно момчето да смени тима.

Ивайло пристигна в Апоел Хадера миналото лято като свободен агент. Последният му клуб бе Царско село. Юноша е на Славия, носил е екипа и на Локомотив (Пловдив).

Любопитното е, че Марков беше попаднал в полезрението на Левски. В крайна сметка „сините“ го изпуснаха и той избра Обетованата земя.