Пресата в Англия, водещи футболисти и легенди съжаляват за изпуснатата възможност страната да организира световното. ФИФА даде Мондиала през 2018 година на Русия, а първенството през 2022 година ще организира Катар.

“Англия загуби световната купа”, пише “Дейли Стар". "Русия сложи край на мечтата на Англия", добавя “Скай Спортс”. "Не се връща у дома, събрахме едва два гласа", печални са и от "Мирър".

“Ярост след загубата на домакинството на Мондиала", пише "Сън". Таблоидът цитира и Дейвид Бекъм – едно от лицата на кампанията на Англия: “Това щеше да бъде едно от най-добрите световни първенства, ако не и най-доброто.”

“Англия загуби със своята 15-милионна кандидатура, въпреки блестящата финална презентация от страна на принц Уилям", пише "Дейли Мейл".

“Разочарован съм! Какво сбъркахме?", пита Рио Фърдинанд. "Не мога да повярвам какво се случи и съм много разочарован", коментира пред Ройтерс Джеф Томпсън, който е член на изпълнителния комитет на ФИФА.

“И аз съм огорчен. Вложихме много усилия, а сега останахме без нищо. Е, да пожелаем успех на Русия и се надявам, че там ще организират едно голямо световно. Въпреки това, английският футбол ще продължи да се развива. Домакинството на Мондиала обаче щеше да ни помогне за още по-голямо и бързо развитие", казва легендата Гари Линекер./БЛИЦ