Оцелул (Галац) се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Румъния. Милен Желев и съотборниците му елиминираха водения от Ивайло Петев Университатя (Крайова) след победа с 1:0 като гости след продължения. Скъпоценното попадение за гостите отбеляза Жоао Ламейра в 114-ата минута.

Тимът на Петев започна пестеливо и създаде голово положение чак в 36-ата минута, но ударът с глава на Денил Малдонадо не затрудни Едуард Пап.

През второто полувреме Оцелул взе инициативата. Футболистите на Доринел Мунтяну ограничиха силните страни на Университатя, но се нуждаеха от малко късмет в края на редовното време, когато Йован Марковичи дриблира между няколко защитници и сантиметри го лишиха от това да донесе победата на домакините.

В продълженията португалецът Телеш от Оцелул пропусна сам срещу вратаря, но в 114-ата минута неговият сънародник Ламейра засече ниско центриране от десния фланг и прати отбора от Галац на полуфиналите.

На полуфиналите Оцелул ще се изправи срещу Университатя (Клуж) на Радослав Димитров, а в другата двойка съперници са Волунтари и втородивизионният Корвинул.