Футболистът на Манчестър Юнайтед Антони се завърна във Великобритания от Бразилия, за да се срещне с полицията в Манчестър за разпит във връзка с обвиненията срещу него за домашно насилие, съобщава агенция PA.

23-годишното крило, което премина при "червените дяволи" от Аякс миналото лято, е в отпуск от клуба от Висшата лига от 10 септември.

Бразилецът е изправен пред няколко обвинения за насилие срещу жени. В началото на месеца бившата приятелка на футболиста Габриела Кавалин заяви в интервю за UOL, че Антони нееднократно й е посягал в периода от юни 2022 до май 2023 и е рязал пръстите ѝ, докато тя е била бременна. Тя е подала жалба за насилие в полицията на Сао Пауло. Полицията в Манчестър също води разследване за домашно насилие. След това обвинения към Антони отправиха и още две от бившите му приятелки.

Самият футболист пледира за невинност и твърди, че никога не е използвал физическа агресия към жени. 

"Искам да повторя, че не съм извършил нещата, в които съм обвинен, и ще сътруднича напълно на полицията, за да им помогна да стигнат до истината", каза той.

Крилото беше в Бразилия от началото на септември, когато се присъедини към националния отбор, само за да бъде освободен, когато се появиха обвиненията. Той се завърна в Англия във вторник, след като сътрудничи на полицейските разследвания в Бразилия, и сега е готов да се срещне с властите в Манчестър. Той остава в отпуск и ще предаде телефона си на полицията за проверка.

Футболистът доброволно се яви на разпит през бразилската полиция през юни, но не е арестуван или обвинен.