Президентът на Интер Масимо Морати дава показания в продължение на три часа пред Италианската футболна федерация по случая, който може да доведе до отнеме шампионската титла на “нерадзурите” за 2006 г.
 
“Синьо-черните” получиха трофея, който бе отнет от Ювентус заради ролята на клуба в скандала “Калчополи”. На “бианконерите” бе отнета и титлата за 2005 г., която остана без притежател.
 
Интер не бе санкциониран за “Калчополи”, но през миналата година италианските медии публикуваха нови телефонни записи. На тях се чува как Морати обсъжда с Паоло Бергамо, отговорник за съдийските назначения, различни футболни рефери. Това даде повод на Ювентус да поиска отнемането на титлата на Интер. Прокурорът към федерацията Стефано Палаци започна разследване.
 
Президентът на Италианската футболна федерация Джанкарло Абете обяви, че се надява случаят да бъде приключен до края на сезона. Разпитът на Морати се случва два дни преди миланското дерби между Интер и Милан. Според президента на “нерадзурите” това няма да повлияе на неговия тим./БЛИЦ