Руският Ростов и Ивелин Попов могат да получат служебна загуба за мача със Сочи. Срещата от 23 кръг на Премиер лигата по програма трябва да се проведе утре, но се появи информация, че може да бъде преместен за 19 юли.

Причината за това е, че Ростов постави целия си отбор под карантина, тъй като се оказа, че има шестима заразени с коронавирус играчи. Един от тях е българинът Ивелин Попов.

Сочи обаче не е съгласен да отложи мача. Според клуба от черноморския курорт, Ростов може да използва играчи от младежкия си отбор. Руската футболна федерация вече даде разрешение за такъв ход, тъй като ситуацията с клуба от Ростов на Дон е необичайна.

„Когато взехме решение да доиграем сезона при извънредните обстоятелства заради коронавируса, беше постигнато съгласие, че не може да има отлагане на мачове. Въпреки това има теоретична възможност за преместване на мача между Сочи и Ростов за 19 юли, когато са полуфиналите за купата на Русия. Затова обаче трябва съгласието на двата клуба“, заяви генералният секретар на руския футболен съюз Александър Алаев.