ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Бившият германски национал Айке Имел е разследван за измама. Срещу него е подадена жалба, че е преметнал свой познат с 20 000 евро. Сега срещу 62-годишния вратар е заведен съдебен иск. Той е обвинен в 49 различни провинения. Жалбата е подадена от предприемача Михаел Лампел, който обяснил ситуацията пред „Билд ам Зонтаг“.

„Имел се свърза с мен относно промотиране на световното първенство в Катар. За целта трябваше да получа 120 000 евро в рамките на един месец. След това допълнителни 750 000 евро, както и автомобили „Мерцедес“ и „Порше“. След това обаче ми се обади да поиска пари, тъй като авансово трябва да се платят такси за колите“, обясни Лампел.

Последвали още обаждания с искания за пари от страна на бившия играч на Борусия (Дортмунд), Щутгарт и Манчестър Сити. Айкел Имел е искал парична сума от 250 евро за данъчна такса и други 500 евро за нов телефон. Предприемачът има доказателства за това с разменените чатове в бившия вратар през „WhatsApp”.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В едно от съобщенията си футболистът с 19 мача за националния отбор на Германия заявил, че е говорил с емира на Катар и футболните легенди Раул и Дейвид Бекъм. Емирът дори изразил желание да гостува в Заарланд, където живее Михаел Лампел.

„Аз съм бизнесмен и понякога поемам рискове. Вярвах само на 2% от думите на Айке Имел, а това изглеждаше достатъчно, за да има шанс моята инвестиция. Затова продължих да превеждам пари. В един момент ми просветна, че ме лъже. През септември поисках да ми върне парите. Той не плати. Предупредих го няколко пъти“, допълни предприемачът.

В същото време Михаел Лампел разбрал, че не е единственият измамен по същата схема. Затова като част от иска си настоява на бившия вратар да бъде забранено да получава дивиденти от продажбата на неговата автобиография.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК