Собственикът на втородивизионния английски Бирмингам Карсън Йънг е разследван от прокуратурата в родината му Хонконг за пране на пари.

Предполага се, че босът на английския тим се е възползвал от определени ситуации и е изпрал незаконни пари с инвестиции в азиатски търговски център. До 2009 година Карсън Йънг не бе известен бизнесмен и в родината си, но името му нашумя, след като купи Бирмингам за 81,9 милиона паунда. Две години по-късно отборът изпадна от Висшата лига, а феновете поискаха Йънг да продаде клуба, но той не го направи.

Прокуратурата твърди, че в сметките на бизнесмена от 2001 до 2007 година не е имало кой знае какви сериозни суми, но изведнъж неговите и на баща му банкови акаунти нараснали до 721 милиона хонконгски долара (93 милиона щатски долара) с неясен произход. 53-годишният бизнесмен твърди, че парите са от партньори и други инвеститори, имащи желание да влязат в управлението на Бирмингам, но разследващите органи са на мнение, че става въпрос за пране на пари от престъпния свят.

Следователите са се натъкнали на информация, че тези спечелените от Йън средства са на Чун Чи-Тай, главатар на престъпен синдикат, който контролира хазартния бизнес в Макао.