Гърция разследва банковите сметки на поне двама футболни мениджъри и няколко професионални футболисти заради подозрения за данъчни измами и уговаряне на мачове.
 
Правителството на страната започна своеобразен кръстоносен поход срещу данъчните измами, за да се понапълни изпразнената държавна хазна. Страната изпадна в сериозна финансова криза и през април едва се спаси от обявяване на фалит.
 
Още през миналия декември генералният секретар на гръцката спортна асоциация Панос Бицаксис обяви, че е получен доклад от УЕФА за подозрителни резултати от футболни мачове. Документите бяха предадени на съдебните власти за извършването на разследване.
 
Тогава се говореше за уговарянето на 13 футболни срещи от Втора дивизия и два от купата на страната. Във въпросните срещи са замесени 12 клуба, но имената на отборите на бяха разкрити. Оттогава нямаше новини около разследването.
 
През миналата седмица президентът на втородивизионне клуб бе арестуван по обвинение за футболна корупция, отправено от вратар на противников отбор. По-късно задържаният бе освободен.
 
Дисциплинарната комисия на УЕФА все още не се е произнесла по подозренията за манипулирането на резултата от мача за Купата на УЕФА между Паниониос и Динамо (Тбилиси) през 2004 г., завършил при резултат 5:2. На въпросната среща са отчетени необичайно големи залози./БЛИЦ