Дисциплинарната комисия на УЕФА започна разследване срещу Лацио заради поведението на тифозите им феновете им по време на мачаот турнира Лига Европа срещу Тотнъм (0:0). Както е известно, чернокожите футболисти на домакините Джърмейн Дефоу, Аарън Ленън и Андрюс Таунсленд станаха обект на расистки скандирания по време. Двубоят от Лига Европа на "Уайт Харт Лейн" завърши без голове.

Мениджърът на "шпорите" Андре Вилаш-Боаш призна, че в хода на срещата не е чул нищо. Той обаче призова УЕФА да обърне внимание на сигнала и да разреши проблема. Шумните маймунски звуци по адрес на тримата идваха от сектора на италианската агитка.

На мача обаче присъстваше и президентът на УЕФА Мишел Платини, който не би позволил подобно поведение да остане без санкции. От УЕФА обясниха, че следващото заседание на комисията ще бъде на 18-и октомври и тогава ще бъде дискутиран този случай. "УЕФА е много активна по този въпрос и се опитва веднъж завинаги да изчисти футбола от расистки изстъпления. Но аз не мога да кажа нищо за нашата среща, защото не съм чул нищо. Но хората, които са оторизирани, могат да започнат разследване, ако има за какво", каза спокойно Вилаш-Боаш на пресконференцията.