Елитният английски Уотфорд е разследван от Футболната лига на Англия заради предоставяне на фалшифицирана финансова информация, обяви „Дейли Телеграф“, който разполага с въпросния документ.

Според британското издание „стършелите“ са подправили банково извлечение, когато клубът беше купен от италианския бизнесмен Джино Поцо преди началото на сезон 2014/15.

През същия шампионат Уотфорд спечели промоция за Висшата лига. Сега клубът е заплашен с глоба или отнемане на точки. Пред „Дейли Телеграф“ клубната управа разкрива, че е започнало вътрешно следствие по случая.

Представител на Английската Футболна лига призна, че е започнало разследване по сериозни обвинения, а Уотфорд е призован да предостави всички документи по случая.

„Дейли Телеграф“ обяви, че изфабрикуваният документ показва, че компанията собственик на клуба „Хорнетс Инвестмънт ООД“ има достатъчно финансови средства, за да бъде издадена банкова гаранция от 7 милиона паунда, позволяваща на Джино Поцо да купи Уотфорд. Няма индикации, че италианският бизнесмен е знаел за издаването на такъв фалшив документ.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!