Собствениците на Динамо (Загреб) - братята Здравко и Зоран Мамич, са разследвани са укриване на данъци. Полиция днес е претърсила домовете на едни от най-влиятелните хора в страната по нареждане на Хърватската национална агенция за борба с корупцията и организираната престъпност (Ускок).

"Хърватското общество знае, че контролът върху нас продължава вече години. Разбира се, ние ще сътрудничим и като клуб и като личности”, се казва в официално изявление на двамата братя, публикувано на официалния сайт на Динамо (Загреб). По-големият от тях Здравко е официалният собственик на клуба, а Зоран е треньор на отбора от година и половина.

Двамата братя отхвърлят обвиненията и твърдят, че става въпрос за безпочвени спекулации. Те са били на лагер с отбора в съседна Словения по време на нахлуването на полицаите.

На 55-годишния Здравко Мамич често са приписвани манипулиране, обиди и вулгарни изрази на обществени места. 43-годишният Зоран Мамич е бивш футболист с мачове в националния отбор на Хърватия и клубове като Байер (Леверкузен), Бохум и Динамо (Загреб). За двамата се смята, че имат огромно влияние върху футбола в страната.