Испанските власти и Европол извършиха шестчасов обиск в дома на един от най-мастите футболни агенти в Европа Фали Рамадани (на снимката долу). Повод за акцията е разследване на пране на пари на стойност милиони евро, което е започнало извън територията на Испания, но в него вече участват властите в страната. Това е довело до акцията на полицията в Майорка.

Обискът е направен в четвъртък, но за него се разбра едва снощи. 57-годишният Рамадани има луксозно имение в областта Калвия на остров Майорка. Обект на разследването са още бизнесмени и бивши футболисти, които също са заподозрени в схемата за пране на пари, която е съсредоточена в страните от Източна Европа.

Албанецът по произход Рамадани управлява базираната в Берлин футболна агенция „Лиан Спортс“ заедно с партньора си Никола Дамянац. „Лиан Спортс“ е считана за петата по могъщество сред мениджърските агенции, работещи във футбола.

Рамадани, често наричан Източния Мино Райола, представлява редица популярни футболисти, като голяма част от тях са от Балканите. Сред тях са Иван Перишич (Байерн), Самир Ханданович (Интер), Никола Калинич (Рома), Лука Йович (Реал Мадрид) и Миралем Пянич (Ювентус). Освен тях с „Лиан Спортс“ работят германският национал Лирой Сане от Манчестър Сити и сенегалският защитник на Наполи Калиду Кулибали.