Футболната асоциация (ФА) на Англия започва разследване срещу мениджъра на Блекпул Йън Холоуей. Треньорът направи 10 промени в състава си преди снощния мач с Астън Вила, загубен с 2:3. До няколко дни Холоуей ще бъде уведомен за решението и може да понесе сериозна глоба. Обвинението е, че тимът му играе с Уест Хям през уикенда и той е запазил основните си футболисти.

”Няма да коментирам тази лудост. Може дори да напусна поста си. Заслужавахме поне точка срещу Астън Вила, не сме им подарили победата. Никой няма право да ми казва на кои играчи да залагам. Отнасям се с момчетата с уважение и давам шанс на всеки. Аз съм треньор на Блекпул и сам решавам кой ще играе. Ако някои от ФА иска да ми реди състава, да дойде да пием по кафе, но може да излея чашата в скута му”, заяви ядосаният Холоуей.

За подобна ситуация миналата година мениджърът на Уулвърхемптън Мик Макарти плати глоба в размер на 25 хиляди лири. Той пусна 10 резерви в отписания мач с Манчестър Юнайтед, защото предстоеше двубой с Бърнли./БЛИЦ