Това лято бразилският национал Ендрик преминава от Палмейрас в Реал Мадрид срещу сумата от 47,5 милиона евро. Още преди да започне да тренира с "кралския" клуб или дори да изиграе първия си мач, той обеща на феновете вълнуваща поява с бомбастична новина.

Нападателят написа на своите почти 11 милиона последователи в Instagram: „Не знам дали всички сте готови за това. На 20 юни ще бъда в ESPN (б.р. американски телевизионен канал), за да споделя новини, които ще разтърсят света на спорта.”

На снимката Ендрик се усмихва леко, почти насила. В публикацията бразилецът е със сива качулка, но държи фланелка с номер 26 в двете си ръце. Фланелката на Палмейрас също е зелена, но в различен тон. Там той доскоро наскоро носеше номер 9.

Има ли това нещо общо с преместването му в Испания? Сигурното е, че трансферът трябва да стане официален на 21 юли. Нападателят навършва 18 години на този ден, а договорът му с Реал е до 2027 година. Това означава, че 26 не трябва да са индикация за продължителността на договора.

Въпреки това, не само фланелката с 26 кара феновете да гадаят. Избраната дата също предизвиква загадки. Сигурното обаче е, че Копа Америка ще започне в САЩ (до 14 юли) на 20 юни, в деня на мистериозното съобщение на Ендрик. За бразилския национален отбор и нападателя тя започва чак на 24 юни срещу Коста Рика.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Endrick (@endrick)