Два кръга преди края на шампионата в холандската Ередивизи, Аякс и ПСВ Айндховен са на върха в класирането с по 80 точки. Грандът от Амстердам има леко предимство, но шокиращото отпадане от Тотнъм на полуфиналите на Шампионската лига със сигурност ще се отрази на самочувствието на младия тим на Ерик тен Хаг.

Проследи на живо развръзката в борбата за титлата в Холандия с прякото предаване на мачовете Аякс – Утрехт (MAX Sport 1) и АЗ Алкмаар – ПСВ Айндховен (MAX Sport 2) на 12 май от 15:30 ч.  

XXXVI кръг на италианската Серия А ще предложи на феновете две големи дербита. В събота от 21:30 ч. Фиорентина е домакин на състава на Милан. „Росонерите“ ще преследват задължителна победа, за да запазят шансовете си за участие в Шампионската лига догодина, докато домакините доиграват сезона.

В неделя от 21:30 ч. друг тим с амбиция за участие в Шампионската лига през следващия сезон – Рома, посреща осигурилия си титлата Ювентус на „Олимпико“. Двете дербита от италианската Серия А ще се излъчат пряко по MAX Sport 3. 

Барселона и Реал Мадрид излизат за предпоследните си двубои от Ла Лига в минорно настроение. Каталунците спечелиха титлата на страната, но през седмицата шокиращо отпаднаха от Шампионската лига след загуба с 0:4 от Ливърпул. Белият балет пък загуби шансове за трофей още през месец март и оттогава доиграва сезона. Двубоите Реал Сосиедад – Реал Мадрид и Барселона – Хетафе ще можете да проследите пряко на 12 май от 19:30 ч., съответно по MAX Sport 2 и MAX Sport 4. 

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - СЕЗОН 2018/19

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019