БАРСЕЛОНА (срещу Арсенал)
Чики Бегиристайн (спортен директор) пред клубния сайт: “Това ще бъде най-зрелищният от всичките четвъртфинали. И двата отбора играят открит футбол. Според мен ще бъде истински дуел за повече притежание на топката.”

Рафаел Юсте (вицепрезидент): “Ако постигнем добър резултат в Англия, подкрепата на феновете ще се окаже ключова за втория мач на “Камп Ноу”. Надяваме се, че ще можем да разчитаме на своя 12-и играч от трибуните.”

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД (срещу Байерн)
Сър Алекс Фъргюсън (мениджър) пред клубния сайт: “Историята на мачовете срещу Байерн показва, че ни очаква труден съперник. И в двете срещи ще има невероятна атмосфера. В Мюнхен имат невероятен стадион с добър терен. Ще се изправим срещу силен и опитен съперник. Надявам се да мога да разчитам на всичките си футболисти и ако играем добре, имаме шанс да продължим.”

Дейвид Гил (изпълнителен директор)

БАЙЕРН (срещу Манчестър Юнайтед)
Карл-Хайнц РУМЕНИГЕ (генерален директор) пред клубния сайт: “Това е труден, но и атрактивен жребий. Манчестър Юнайтед е отбор, който е сред най-добрите в света. Трябва да се представим на върха на способностите си и дори отвъд тях, ако искаме да продължим напред. Манчестър Юнайтед е фаворитът в този мач. Възможността за отстраняване на толкова силен отбор трябва да ни амбицира.”

ИНТЕР (срещу ЦСКА Москва)
Ернесто Паолило (изпълнителен директор) пред телевизия “Скай”: “Това няма да е лесен двубой. Има две причини, поради които не бива да подценяваме съперника. Първо, ЦСКА (Москва) е едва в началото на сезона в Русия. Това означава, че са по-отпочинали и по-свежи от останалите отбори в турнира. Второ, те играят на изкуствен терен. Тази настилка дава предимство на отбори, които не залагат на техниката. Изкуствената трева затруднява контрола върху топката.”

Луиш Фиго (посланик и бивш играч на Интер) пред телевизия “Скай”

БОРДО (срещу Олимпик Лион)
Жан-Луи Трио (президент) пред телевизия “Евроспорт”: Преди жребия си говорихме с президента на Олимпик (Лион) Жан.Мишел Олас и постигнахме съгласие, че не искаме да играем един срещу друг. Предимство за нас е, че сме домакини в реванша. Олимпик (Лион) обаче е по-опитният отбор на подобна фаза от европейските турнири.”

ОЛИМПИК ЛИОН (срещу Бордо)
Жан-Мишел Олас (президент) пред телевизия “Евроспорт”: “Това е един специален сблъсък. За първи път френски тим ще участва на полуфиналите на Шампионската лига след Монако през 2004 г.”