Капитанът на Реал (Мадрид) Раул Гонсалес записа пореден рекорд в кариерата си. В последната среща на тима срещу Валядолид (4:2) капитанът бе титуляр, а това бе неговият мач №711 с фланелката на тима, което е абсолютен клубен рекорд. Празникът на испанеца бе ознаменуван с две попадения в 14-ата и 18-ата минути, които пък дадоха началото на победата. „Щастлив съм, но повече съм доволен, че спечелихме три важни точки. Никога не съм мислил за постигнатото. Скоро ще станат 15 години, откакто дебютирах за Реал и ми е много трудно да мисля за тази цифра. Искам да продължавам да помагам на моите съотборници. Лошото е, че не сме постоянни през всичките 90 минути”, каза Раул. 

След двата гола на звездата на Реал, в 29-ата минута Алеман намали, като изпълни перфектен пряк свободен удар с десния крак и прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Касияс – 1:2. Във втората минута от продължението на първото полувреме Марсело отправи много хубав удар с десния крак от границата на наказателното поле, а кълбото попадна в долния ляв ъгъл на Якобо – 3:1. В 53-ата минута Диего Коща намери Маркитос на границата на наказателното поле на „белия балет” и последният заби топката в горния десен ъгъл на Касияс след безпощаден изстрел с левия крак – 2:3. Реал успя да сложи точка на спора в 79-ата минута, когато Алонсо пусна пас през центъра на терена и изведе Игуаин, който елегантно прехвърли вратаря на гостите за 4:2.

В другата среща Валенсия и Барселона не успяха да се победят в дербито на 7-ия кръг. Срещата се игра на стадион „Местая” и предложи доста приятни изпълнения на зрителите, но липсата на типични нападатели и в двата отбора си каза думата и двубоят завърши 0:0. Двата тима бяха без основните си нападатели Давид Вия и Златан Ибрахимович.

Най-чистото положение за първото полувреме бе в 32-ата минута, когато Давид Силва проби отдясно, стигна почти до аутлинията и върна топката около точката на дузпата, където непокрит бе Мата, но ударът на втория не се получи и кълбото излетя много високо над вратата на Валдес. Три минути по-късно Алвеш пусна феноменален пас зад гърба на цялата отбрана на Валенсия към Иниеста, испанецът навлезна в полето на домакините, но ударът му бе спасен от излезлия Сезар Санчес. До края на тази първата част не се случи нищо по-интересно и така двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Второто полувреме започна по-добра игра на каталунците, който владееха топката. В 71-ата минута Матийо намери Силва в наказателното поле на Барса, но шутът на испанеца бе спасен с вещина от Валдес. „Блаугранас” имаха последната възможност да отбележат гол, в 88-ата минута Иниеста изведе Туре в дясната част на наказателното поле на „прилепите”, но ударът на африканеца бе отразен от Сезар Санчес.

След този хикс Барселона отново се изкачи на върха в класирането на Примера дивисион с актив от 19 точки, на една пред Реал./БЛИЦ 
 
Примера дивисион, 7-и кръг
В събота, 17 октомври

Депортиво (Ла Коруня) – Севиля 1:0
1:0 Родригес (38)
Реал (Мадрид) – Валядолид 4:2
Валенсия – Барселона 0:0

В неделя, 18 октомври
18:00 часа Херес – Виляреал
Баланс: нямат играни мачове

18:00 часа Еспаньол – Тенерифе
Баланс: 20 мача, 9 победи за Еспаньол, 8 равенства, 3 победи за Тенерифе

18:00 часа Майорка – Хетафе
Баланс: 10 мача, 5 победи за Майорка, 3 равенства, 2 победи за Хетафе

18:00 часа Сарагоса – Расинг Сантандер
Баланс: 54 мача, 29 победи за Сарагоса, 11 равенства, 14 победи за Расинг Сантандер

18:00 часа Малага – Алмерия
Баланс: 2 мача, 1 победа за Малага, 1 победа за Алмерия

20:00 часа Атлетик (Билбао) – Спортинг (Хихон)
Баланс: 74 мача, 38 победи за Атлетик (Билбао), 18 равенства, 18 победи за Спортинг (Хихон)

22:00 часа Осасуна – Атлетико (Мадрид)
Баланс: 58 мача, 20 победи за Осасуна, 9 равенства, 29 победи за Атлетико (Мадрид)

Заб.: Посочените баланси са само за мачовете между отборите в Примера дивисион.